POWRÓT
ZOBACZ WSZYSTKIE

Architektura smaku

Czym jest smak? Co go definiuje? Jak twórczo myśleć o kulinariach? Czym zajmuje się food design? – to tylko kilka z wielu pytań, na które spróbujemy znaleźć odpowiedź już 8 marca o 18:18 w Prodesigne (Składowa 22, Kraków) podczas spotkania Architektura smaku.

Gośćmi będą:

Aleksander Baron – praktyk
(szef kuchni, autor książek kucharskich Przepisy i opowieści, Kiszonki i fermentacje, współautor Między wódką a zakąską)

Anna Królikiewicz – teoretyk
(artystka, profesorka gdańskiej ASP, zajmuje się fizjologią i kształtem smaku)

Architektura smaku to pierwsze spotkanie z cyklu Architektura zmysłów w Prodesigne. Spotkania dotyczyć będą pracy zmysłów, zilustrowania i wykorzystania ich możliwości. Chcemy przyjrzeć się zmysłom z różnych perspektyw (m.in. artystycznej, naukowej, użytkowej) – podczas każdego ze spotkań będziemy rozmawiać oraz działać wspólnie z zaproszonymi gośćmi, którzy przygotują warsztaty inspirowane konkretnym zmysłem.

 

*Wstęp za zaproszeniami.

Więcej informacji: http://bit.ly/2CcZBRT

ZapiszZapiszZapiszZapisz

ZapiszZapisz

ZapiszZapisz

ZapiszZapiszZapiszZapisz

ZapiszZapisz

ZapiszZapisz

czytaj więcej